↑ Torna a Sobre IA

Qui som?

Som tres estudiants de Periodisme de la Universitat de Vic(Barcelona) que actualment estem cursant el nostre últim any de carrera. Els nostres noms són Roser Bernès Ubasos, Josep Lluís Berral Platero i Noelia Godoy Sánchez.

El nostre propòsit, des d’un punt de vista periodístic, és donar a conèixer com està constituït aquest sistema bancari alternatiu i a què es dediquen les finances ètiques. Per tant, la nostra intenció és apropar i donar a conèixer aquesta sistema de finançament alternatiu i poc conegut mitjançant l’elaboració d’un reportatge en format digital de caire social. D’altra banda, volem comprovar si les bones maneres de fer que anuncien aquests tipus de bancs són reals: és realment la banca ètica tant ètica com predica? Estem davant d’un tipus de finançament pur, sense interessos comercials i sense ànim de lucre, o és només una tècnica de màrqueting per aconseguir nous clients i inversors? Quins són els seus criteris de finançament? Amb la nostra investigació intentarem resoldre aquests dubtes i encetar un debat en l’opinió pública.

Hem realitzat entrevistes a bancs pioners en el món de la banca ètica (com ara Triodos Bank), a empreses finançades per aquest tipus de banca, així com a experts en economia , professors universitaris i activistes que ens han aportat la seva particular visió del tema. D’altra banda, hem volgut donar veu a tots els actors involucrats en la temàtica, de manera que hem demanat l’opinió a representants de l’anomenada banca convencional o tradicional. Finalment, també hem tingut en compte la opinió de la població i per això hem realitzat una mini-enquesta als ciutadans de Vic per conèixer l’estat de la qüestió  i esbrinar quin és el grau de coneixement de la població en aquest aspecte.

Un altre pilar bàsic del projecte ha estat el foment de la interacció dels usuaris seguidors, els quals poden comentar i interactuar amb nosaltres a través de les diverses plataformes utilitzades per difondre el treball (Facebook –pàgina oficial i club de seguidors-, Twitter, Vimeo, Flickr i Prezi). Sempre que ho desitgeu ens podeu fer arribar les vostres inquietuds, dubtes, preguntes, propostes, suggeriments, recomanacions, etcètera (trobareu la manera de contactar amb nosaltres a la pestanya “contacte” del menú principal)

Tots sereu ben rebuts si voleu participar en el nostre projecte.

http://www.flickr.com/photos/investigacionalternativa/sets/72157629366110724/

Deixa un comentari