↑ Torna a Sobre IA

Els integrants

Roser Bernés Ubasos, nascuda a l’Hospitalet de Llobregat, 22 anys. Estudiant de la llicenciatura de Periodisme a la Universitat de Vic. Des de ben petita, ha encaminat la seva formació en multitud de disciplines; per exemple en l’àmbit esportiu, balls de saló, ballet i dansa contemporània. Vol adreçar el seu futur professional al periodisme de motor, més concretament al de Trial i motociclisme. També des dels 11 anys ha sentit un interès per les noves tecnologies i programes d’edició tant de pàgines web, com de fotografies. Maneja tot el packet d’Office a nivell professional, Dreamweaver i Photoshop, així com també domina els programes d’edició de vídeos, realització d’infografies i maquetació de revistes. En aquesta última vessant domina els programes de Final Cut Pro, Illustrator i InDesign, respectivament. Els seus estudis de mecanografia l’han ajudat a adquirir molta agilitat i rapidesa a l’hora de redactar textos per ordinador. També té formació en l’àmbit del lleure, amb experiència adquirida a les pràctiques del curs de monitora de lleure de nens i adolescents que ha realitzat a l’esplai de la seva localitat natal.

D’altra banda, va estudiar la primària al CEIP Pau Sans i a partir dels dotze anys fins als divuit (ESO i Batxillerat) a l’IES Can Vilumara. En l’aspecte lingüístic, parla, escriu i comprèn el català i el castellà a nivell nadiu. Té el nivell equivalent al First Certificate d’anglès, nivell mitjà de francès amb quatre anys d’estudi i nivell molt bàsic d’alemany.

Pel que fa a l’àmbit de la comunicació, es desenvolupa millor en mitjans de comunicació escrits, tot i que s’adapta amb facilitat a les diferents tasques periodístiques de televisió i ràdio. Arrel de l’ensenyament a la universitat del “periodista orquestra”, ha descobert passió per la fotografia i no descarta dedicar-se al fotoperiodisme. Com s’ha dit anteriorment, li agraden els esports de motor, però això no vol dir que no l’interessi professionalment altres àmbits, com la cultura (música i cinema) o la política. A més, gràcies al projecte educatiu de la universitat, ha pogut estudiar i analitzar diferents disciplines del periodisme, com el periodisme cultural, musical, esportiu, crítica audiovisual i multimèdia; i del món, com la sociologia i la geopolítica.

No té experiència professional en l’àmbit del periodisme, però sí en l’àmbit dels nens, ja sigui realitzant classes particulars amb nens i adolescents de tot tipus d’edat, com treballant com a mainadera de nens petits. Li agrada el món de l’educació i el contacte amb els infants, tot i que no ho veu com una vessant professional, sinó d’enriquiment personal.

Com a projectes de futur, preveu treure’s el carnet de conduir en els pròxims mesos i ampliar els seus coneixements en llengües estrangeres, com l’anglès, el francès i l’alemany. La seva mentalitat forta l’ajuda a finalitzar tots els projectes que es proposa, i a intentar veure la part positiva i neutralitzar les dificultats que li poden sorgir en la vida, buscant així noves vies de solució. Com a mostra tenim que des dels tretze anys ha sentit interès per l’àmbit de la comunicació i des de llavors, ha tingut clar el seu futur professional com a periodista.

Josep Lluís Berral Platero, de Tona, 28 anys. Estudiant de la llicenciatura de Periodisme de la Universitat de Vic. Actualment treballa al canal de televisió d’àmbit comarcal Canal Taronja Osona, desenvolupant tot tipus de tasques com redacció, locució, presentació de programes, edició d’informatius i d’espots publicitaris, i realització de plató. Compta amb amplis coneixements sobre programes d’edició d’imatges i vídeos, així com de creació de continguts visuals com Adobe InDesign, Illustrator i Photoshop; Final Cut Pro; Avid Composer… Pel que fa a les aptituds lingüístiques domina perfectament el català i el castellà (parlat i escrit), amb un nivell d’anglès equivalent al First Certificate.

Els estudis de primària i secundària els va cursar a l’Escola Vedruna de Tona. Després de cursar els estudis de primària i secundària va aparcar els estudis i es va dedicar a diversos sectors desvinculats del món de la comunicació. Va treballar en el món de la construcció com a operari d’una empresa de tancaments d’alumini i vidre Aluminis Osona, com a administratiu a l’empresa de components d’automòbil Sportechnik, i com a mosso de magatzem i repartidor a la distribuidora d’uniformes i accessoris per a empreses i fàbriques Planas Sitjà. Deprés d’uns anys treballant, va remprendre els estudis i va accedir a la universitat a través de la prova de majors de 25 anys amb la qual va accedir als estudis que cursa actualment.

Al llarg dels estudis de periodisme també ha col·laborat amb la ràdio municipal dels Hostalets de Balenyà Ràdio Pista com a cap d’informatius, i a les revistes Magazine Viqolot i Projectem com a redactor i maquetador.

Fora de la seva experiència professional, és un amant dels esports i des dels 7 anys juga a hoquei patins amb l’equip del seu poble on també ha exercit com a entrenador dels equips base.

Noelia Godoy Sánchez, de Torelló, 21 anys. Estudiant de la llicenciatura de Periodisme de la Universitat de Vic (2008-2012). El programa d’estudis d’aquest centre confereix als seus estudiants un perfil professional molt marcat, en el qual predomina l’atenció personalitzada i la formació en el periodisme de proximitat. Les assignatures optatives i de lliure elecció cursades es decanten per múltiples àrees del coneixement, especialment pel que fa al disseny i les esferes cultural i social (Periodisme cultural, Periodisme Anglosaxó, Crítica audiovisual i multimèdia, Geopolítica, Disseny de premsa, etc.). També es compta amb amplis coneixements sobre informàtica i altres programes d’edició d’imatges i vídeos, així com de creació de continguts visuals (Programes de Microsoft Office, Adobe InDesign,  Adobe Illustrator, Photoshop, Final Cut, Avid Composer, Sony Vegas…). Quant a les aptituds lingüístiques domina perfectament s’inclouen el català i el castellà (parlat i escrit), amb un nivell d’anglès equivalent al First Certificate.

Els Estudis Primaris els va cursar a l’Escola Dr. Fortià Solà de Torelló. La secundària, al I.E.S Cirviànum de la mateixa localitat, així com també els estudis de Batxillerat en la modalitat de ciències socials amb un expedient final de Matrícula d’Honor. Gràcies a la mitjana de la nota de tall a la selectivitat i la nota final d’aquests últims estudis superiors li va ser concedida la Beca d’Ajuts Universitaris de la Caixa de Manresa per a l’any 2008-2009.

D’altra banda, compta amb experiència professional en altres sectors desvinculats del món de la comunicació: com a ajudant de repartidor de productes a domicili durant dos mesos; treballadora a Muntatges Matagalls, S.A durant quatre estius consecutius; i més recentment, com a treballadora del metall a A.M.T (TESEM) del juny al setembre de 2011. També ha estat ocasionalment professora de reforç de nens de 10 a 11 anys. Finalment, cal destacar l’experiència internacional que li va aportar l’estada a la capital d’Anglaterra (Londres).

I, sobretot, s’ha de remarcar la seva capacitat de sacrifici i d’esforç sota la màxima que afirma:  “si es fan les coses, s’han de fer bé”.

Deixa un comentari