↑ Torna a Organismes

Entitats a Catalunya

Us presentem les quatre entitats de finances ètiques que operen a Catalunya, cadascuna d’elles amb les seves particularitats, però totes elles amb el mateix objectiu: fer un bon ús dels diners i estalvis que tenen a la seva disposició invertint en projectes que repercuteixin positivament en la societat.

L’equip d’Investigació Alternativa va assistir a la jornada “Banca i Ètica, oxímoron?” organitzada per FETS, on va exposar un representant de cadascuna de les quatre entitats. Si voleu saber quines són les característiques i peculiaritats de cadascuna de les entitats, la seva missió econòmica i quin és el propòsit comú d’aquestes iniciatives només cal que visioneu el següent vídeo.

[vimeo]http://vimeo.com/43721162[/vimeo]

Més informació sobre les entitats de finances ètiques a l’Estat (cliqueu a sobre la imatge):

Com heu vist, Oikocrèdit s’especialitza sobretot en els anomenats microcrèdits. Però, què són?

Un microcrèdit és un préstec sense garanties reals o de signatura, d’import relativament petit, dirigit a persones i entitats amb dificultats d’accés al finançament bancari tradicional. La falta d’avals tradicionals es substitueix per una “garantia moral” basada en la proximitat, la confiança i l’assessorament i el seguiment del projecte finançat. Aquests préstecs acostumen a anar acompanyats de mecanismes de suport social o tècnic pel sol·licitant.

Els microcrèdits poden servir per comprar mitjans materials tan simples com una màquina de cosir, una vaca, llavors…. i són concedits a persones tant de països del Sud com del Nord que no rebrien cap suport de la banca convencional per les seves especials condicions de vulnerabilitat econòmica. Per exemple, cooperatives d’agricultura o artesania del Sud o col·lectius desfavorits i en risc d’exclusió social al Nord.

Al nostre país s’han multiplicat les iniciatives que concedeixen microcrèdits per a projectes d’economia social. Al Sud, el Grameen Bank, conegut com el “banc dels pobres” de Bangla Desh, és un dels exemples més coneguts del microcrèdit efectiu. Els resultats han demostrat la seva validesa, ja que els préstecs es tornen en el 99% dels casos, amb els interessos corresponents.

Podeu consultar  més informació sobre els microcrèdits aquí:

Deixa un comentari