↑ Torna a Organismes

Associacions

Les entitats de banca ètica compten amb el suport de grups activistes per tractar-se d’una alternativa econòmica a la mala gestió de la gran banca. Aquestes associacions tenen com objectiu principal la sensibilització, i amb aquesta premissa organitzen diverses activitats encaminades a animar la població a prendre consciència sobre l’ús dels seus diners i estalvis.

A l’apartat principal d’organismes us n’hem citades algunes i heu vist que l’equip d’Investigació Alternativa hi ha contactat a través dels seus representants (FETS, SETEM i Justícia i Pau). Però ens agradaria fer especial èmfasi en FETS (Finançament Ètic i Solidari) per tractar-se d’una associació catalana que dedica les seves accions activistes exclusivament a fomentar les finances ètiques i solidàries.

  • QUÈ ÉS FETS? 

Finançament Ètic i Solidari (FETS) va néixer el 1999 amb la voluntat d’agrupar entitats catalanes del Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària, per promoure el finançament ètic i solidari al nostre país. Persegueixen l’objectiu de sensibilitzar sobre l’ús ètic dels diners, promocionar les entitats que ofereixen instruments financers ètics, la interlocució amb les administracions públiques i altres actors i entitats socials, i la prestació de serveis i generació de coneixement a través de l’Observatori de les Finances Ètiques per tal de difondre els principis i funcionament d’aquest model alternatiu de banca.

Una de les activitats que duu a terme FETS és la organització de jornades de debat i reflexió, com les jornades que es van celebrar al març “Finances i ètica. Oxímoron? Per aprendre i actuar!”. Com heu vist, l’equip d’IA va assistir a dues de les xerrades en el marc d’aquestes jornades: “Cara a cara entre l’economia convencional i l’economia crítica” i “Banca ètica: tot el que necessites saber” (podeu visionar les imatges de la primera xerrada i de l’entrevista a Xavi Teis, tècnic de FETS, a les galeries d’imatges inferiors).

Deixa un comentari