↑ Torna a Finances ètiques

Criteris de finançament

BANCA DE VALORS

Les entitats de banca ètica es caracteritzen per finançar projectes que fomentin l’anomenada economia real. Ara bé, es basen en rigorosos criteris que determinen si l’activitat compleix els requisits necessaris per concedir el crèdit (tant a empreses com a particulars) en matèria de sostenibilitat, benefici social i mediambiental. En el següent gràfic es mostren de manera resumida els principals criteris ètics (positius i negatius) que les entitats tenen en compte sempre que s’ha d’aprovar un projecte.

nnnnnnnEW_ title=
easel.ly
*Nota: el text del gràfic apareix sense accents perquè l’eina utilitzada per elaborar el gràfic pertany a una empresa anglesa i no reconeix determinats caràcters.


METODOLOGIA D’AVALUACIÓ ÈTICO-SOCIAL DE LES SOL·LICITUDS DE FINANÇAMENT

Com hem vist, tots els projectes estan subjectes a una avaluació ètico-social molt estricta que segueix el següent procés:

Avaluacio_eticosocial title=
easel.ly

*Nota: el text del gràfic apareix sense accents perquè l’eina utilitzada per elaborar el gràfic pertany a una empresa anglesa i no reconeix determinats caràcters. 

EL SEGELL EthSI

L’assegurança ètica i solidària, anomenada com a segell EthSI, és el primer segell europeu que garanteix la qualitat de la gestió de les companyies asseguradores, els brokers d’assegurances i els corredors i les corredories. S’avalua que aquests organismes s’ajustin a un comportament ètic, tant pel que fa a la seva organització, com en els seus productes i inversions.

El segell EthSI certifica que les iniciatives que el reben duen a terme pràctiques diferenciades de la resta des del punt de vista ètic i solidari, especialment quant als principis constitutius del món de les assegurances: mutualitat, equitat i transparència.

Principis i criteris del segell EthSI

Actualment només tres companyies apareixen registrades com a productes certificats, que són les següents:

 [table id=12 /]

Si hi esteu interessats, podeu trobar més informació al següent document (cliqueu a sobre de la imatge)Deixa un comentari