«

»

juny 07

Inversions que són la bomba

Segons un nou informe elaborat per les associacions SETEM i el Centre Delàs de Justícia i Pau, un total de 42 entitats financeres (bancs, caixes d’estalvi, cooperatives de crèdit, empreses de segurs i intermediàries financeres) estan relacionades de forma financera i econòmica amb 30 empreses espanyoles que fabriquen material armamentístic (vaixells de guerra, avions de combat, bombes i munició).

En l’informe titulat Inversions que són la bomba, realitzat en el marc de Banca Limpia, aquestes associacions expliquen que el suport financer que ha rebut el complex militar-industrial mitjançant participacions accionarials, fons d’inversió i crèdits de 2007 a 2011 mostra que a Espanya s’han desviat almenys 1.372 milions d’euros al sector armamentístic.

A través d’una nota de premsa SETEM precisa que “cal destacar que els deu bancs que han participat en el negoci armamentístic amb major volum de negocis i presencia d’armes espanyoles en el període estudiat son, per ordre d’importància: Bankia, Liberbank, Banco Santander, Caixabank, BBVA, Catalunya Caixa, Banco Popular, Banco Sabadell, Ibercaja i Bankinter.

La publicació ha estat realitzada amb el suport financer de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) , tot i que el contingut de l’informe és responsabilitat exclusiva de SETEM i de Justícia i Pau.

Des de 2007, ambdues entitats investiguen i denuncien el finançament del sector armamentístic, amb un doble objectiu: visibilitzar els actors financers implicats en el negoci de les armes i contribuir a la promoció de les finances ètiques, per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre aquest model alternatiu a la banca tradicional.

Podeu accedir a l’informe complet clicant a sobre de la imatge inferior.

Deixa un comentari