Notice: add_custom_background és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-background', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: add_custom_image_header és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-header', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: El mètode constructor invocat per WP_Widget a Weaver_Widget_Text està desfasat des de la versió 4.3.0! Utilitzeu
__construct()
. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3893 La Vall de Núria | PurAventura

La Vall de Núria

La Vall de Núria és una vall pirinenca situada a Queralbs, a la província de Girona. Situdada a 2.000 metres d’altitud, inaccessible amb el cotxe, només s’hi pot arribar a través d’un únic tren cremallera o bé caminant per algun dels camins de muntanya que hi arriben. Un cop a dalt es pot gaudir de les activitats relacionades amb la naturalesa i la muntanya, que varien segons l’època de l’any. A la vall trobem el Santuari de Núria, on es va redactar el primer estatut d’autonomia de Catalunya.

[vimeo width=”250″ height=”175″]http://www.vimeo.com/24257013[/vimeo]

Com arribar-hi? 
Per arribar fins a l’aparcament de Fontalba s’ha d’agafar la carretera que hi ha a l’entrada de Ribes de Freser, venint de Ripoll, i que porta al nucli de Queralbs, però just abans d’entrar a la població, i un cop hem passat la via del cremallera, trobem una desviació a mà dreta, que arriba fins a la collada de Fontalba, passant primer per una carretera asfaltada per, posteriorment continuar per una de pedres i finalment un cam de carros. Després d’aquest recorregut d’uns 10km arribem a un carrer sense sortida on aparcarem el cotxe.
 

La ruta 
Iniciem la ruta des del pàrquing, des d’on comencem a caminar per un prat bastant planer que no reflexa el que trobarem posteriorment. Un cop travessada una petita riera que recull l’aigua del Puigmal iniciem l’ascens. Continuem la ruta seguint les marques blanques que anem trobant entre les pedres i els arbres del camí. Tot i que no és un itinerari planer i de fàcil accés, val la pena fer-lo per poder gaudir de les magnifiques vistes que ens brinda la Vall durant el recorregut que, encara que la vegetació fa que alguns punts siguin bastant ombrius. Reiniciem la ruta travessant un torrent i passem pel costat d’un vessant cobert de grans pedres i matolls que hem d’anar esquivant. La vegetació és abundant i espessa, i això fa que tinguem més dificultats per ascendir. Comencem a trobar més dificultats ja que trobem molts més trams empedrats, o amb una vegetació abundant que fa que topem amb trams bastant dificultosos però no impossibles. És un camí bastant freqüentat en aquesta època de l’any i, per tant, trobem a molts excursionistes, però el que més em sorprèn és trobar-hi infants. Anem a un pas lleuger i ferm, per aquest motiu la durada de la ruta és de una hora i mitja, tot i que s’acostuma fer amb més temps. No tota la ruta és de pujada sinó que en alguns trams trobem alts i baixos i, sobretot al final, trobem la baixada més decidida que seguim fins arribar a la Vall de Núria, després de contemplar les vistes que ofereix el mirador.

Més informació sobre la Vall de Núria:

Restaurants

Allotjamnets

Agenda

Deixa un comentari