Notice: add_custom_background és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-background', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: add_custom_image_header és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-header', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: El mètode constructor invocat per WP_Widget a Weaver_Widget_Text està desfasat des de la versió 4.3.0! Utilitzeu
__construct()
. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3893 Restaurants | PurAventura

Restaurants

La gastronomia pròpia d’Olot i la comarca de la Garrotxa es coneix amb el nom de cuina volcànica. Els productes alimentaris més significants d’Olot són la ratafia, la botifarra i el pernil. La carn a la brasa, les “Patates d’Olot” i els fesols de Santa Pau amb botifarra de perol són altres plats que han donat fama a les especialitats culinàries de la comarca. Altres ingredients usats en els plats de la cuina volcànica són els escarlets (abundants a tota la comarca), les trufes, les castanyes, el blat de moro, la tòfona, el porc, el sanglar o la patata. Un altra especialitat típica és la coca de llardons d’Olot. A banda de la cuina volcànica, la Garrotxa també és terra d’embotits i pernils de qualitat, com el piumoc, i receptes tradicionals com els peus de porc amb naps, estofat de faves, cargols amb conill, carn del perol, vedella amb bolets, patates farcides o el cabrit de la llosa. Olot disposa del seu propi producte de rebosteria: el tortell d’Olot, aromatitzat i en forma d’anella.

Durant els mesos de novembre i desembre se celebra una mostra gastronòmica a alguns restaurants de la comarca per promocionar la cuina volcànica.

Restauració

El Croscat

Amb una situació immillorable, El Croscat és un restaurat situat al bell mig d’Olot que ofereix una cuina casolana i de mercat. La seva especialitat són les carns a la brasa i les patates farcides  o altrament conegudes com a  patates d’Olot.

Preu menú: 12’5€
C/Mulleras 7
17800 Olot
Telèfon: 625531978
http://www.garrotxahostalatge.cat/esp/establiments-detall.asp?id_associat=223

El Croscat, recentment  restaurat, presenta les patates d’Olot com a plat estrella principal del menú. De fet podria ser així si no fos perquè els han quedat socarrades per una banda, i això fa que no puguem degustar en plenes condicions de la qualitat de la carn de les patates farcides, que caracteritzen la gastronomia de la zona.

De segon, un pollastre a la brasa amb patates fregides congelades que fan  tranquil·litzar l’apetit, però no permeten adelitar el paladar amb el seu extraordinari gust, encara que no es pot dir que era dolent ni cru. Tot i així, un aspecte a ressaltar és que alguns dels plats servits es presenten amb un acompanyament original, com l’enciam amb formatge fresc i pipes junt amb ceba caramel·litzada que han acompanyat el pollastre i han aconseguit donar-li un toc d’originalitat.

No presenten el menú en paper sinó que el canta el cambrer, que també és el propietari del bar. A més aquest tampoc es caracteritza per la seva variat ni singularitat.

És un restaurant petit que pot acollir no més de 20 persones al menjador, que no està separat de la barra del bar, i presenta uns lavabos força antics i un pèl descuidats pel que fa a la decoració, tot i que estan bastant nets.

La Deu

Obert des de 1885,  La Deu és una masia  reconvertida en restaurant. El menú diari que ofereixen el canvien cada temporada, però presenten una llista inacabable de plats típics durant tot l’any. La seva especialitat són les patates farcides, l’escudella i la carn d’olla, el medalló de vedella, la carbonada volcànica i el cruixent de foie amb sèsam.

Preu menú: 25-30 €
C/ Mas de la Déu, s/n
Telèfon: 972 261 004
17800 Olot
www.ladeu.es

Can Guix

Situat al centre de la ciutat i a uns 50 metres del mercat I l’hospital, el restaurant és un negoci senzill que disposa de més d’un centenar de combinacions de plats a un preu més que raonable, ja que la majoria no arriben als 3€. La seva especialitat són els cigrons amb cansalada, l’arròs bullit amb tomàquet  i ous, els calamars a la romana, sèpia amb pèsols i la vedella amb mandonguilles.

Preu menú: entre 8 i 15 €
C/ Mulleras, 3-5
Telèfon: 972 261 040
http://11870.com/pro/can-guix

Deixa un comentari