Notice: add_custom_background és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-background', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: add_custom_image_header és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-header', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: El mètode constructor invocat per WP_Widget a Weaver_Widget_Text està desfasat des de la versió 4.3.0! Utilitzeu
__construct()
. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3893 La Fageda d’en Jordà | PurAventura

La Fageda d’en Jordà

El parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és un gran espai protegit de 15.000 ha de territori que comprèn 11 municipis i 26 reserves naturals, entre elles la Fageda d’en Jordà. És tota una regió volcànica, amb més de 40 volcans, la majoria inactius i posteriors colades de lava. Es tracta d’una zona molt rica en flora y fauna, amb més de 1.000 especies de plantes, com faigs, alzines, roures secs i humits, i més de 250 especies de animals vertebrats.

[vimeo width=”250″ height=”175″]http://www.vimeo.com/24256927[/vimeo]

Com arribar-hi?
La ruta comença al pàrquing de La Fageda, l’àrea de Can Serra, on deixem el cotxe per començar a caminar per l’itinerari pedestre escollit entre els dos possibles. Deixem la zona creuant la carretera per un pas subterrani , a on, un cop creuat, trobem un monòlit a Joan Maragall junt a un escrit del poeta. S’han de baixar unes escales que donen accés al bosc de faigs excepcional que cobreix gran part de la ruta. La densitat d’aquest no permet filtrar la llum del sol en alguns trams de la ruta, de manera que hi ha llocs que són bastant opacs perquè les fulles dels faig impedeixen la penetració de la llum solar, tot i que no impedeixen una bona visualització del camí.

La ruta 
Seguint la ruta 1 a través de les indicacions del GR-2, amb cartells i senyalitzacions vermelles i blanques, que anem trobant al llarg del camí. Tot i que totes les rutes parteixen del mateix lloc, aquestes es van dispersant a mesura que ens endinsem al bosc. L’inici de la ruta escollida passa per un terreny bastant planer i de fàcil accés tot i que a mesura que anem avançant aquest es va complicant. Després d’un llarg trajecte de passejada pel bosc de faigs, comencem a caminar per un camí asfaltat que ens porta fins a la fàbrica “La Fageda” . Continuant per aquest camí arribem a una masia, a partir d’aquí el camí asfaltat s’acaba i ens tornem a endinsar al bosc. Aquest tram del trajecte és el més complicat ja que és tot ascendent i, degut a les pluges dels últims dies, el terreny està esllavissat i fangós, cosa que no permet caminar de forma còmode.
Després de l’ascens, arribem a l’església de Sant Miquel de Sacot. Un cop allà, tornem a agafar un camí asfaltat que ens porta cap al restaurant on ens indiquen com tornar de nou al pàrquing. Hem de recórrer 1 km i mig per carretera. Aquesta és la part més perillosa de la ruta perquè, tot i que no és una carretera principal, hi ha trams en els quals has de caminar pel carril dels cotxes perquè no hi ha vorera. Les rutes són circulars, per aquest motiu acabem un altre cop a l’àrea de Can Serra, on hem iniciat la ruta, sense haver de retrocedir. Allà tenim el cotxe aparcat per tornar a casa.
El Parc Natural ofereix fins a 28 itineraris pedestres que poden ser curts (de mitja hora) o llargs (de 4 a 7 hores), la majoria ben senyalitzats. El Parc avarca una gran superfície, amb un territori de fins a 11 municipis, i engloba una quarantena de volcans. Per aquest motiu és fàcil creuar-se amb altres itineraris senyalitzats que permet, al mateix temps, que cadascú es dissenyi la seva pròpia ruta.

Més informació sobre la Fageda d’en Jordà:

Restaurants

Allotjaments

Agenda

Deixa un comentari