Notice: add_custom_background és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-background', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: add_custom_image_header és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-header', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: El mètode constructor invocat per WP_Widget a Weaver_Widget_Text està desfasat des de la versió 4.3.0! Utilitzeu
__construct()
. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3893 Rupit | PurAventura

Rupit

La nostra ruta comença a la petita i encantadora localitat de Rupit situada al bell mig del Cabrerès. Una ruta amb una dificultat mitjana, però que és apte per a totes les edats.

Rupit

[vimeo width=”250″ height=”175″]http://www.vimeo.com/25273540[/vimeo]

Per començar la ruta caldrà travessar la Riera de Rupit per un pont i continuar per la part més moderna del poble, que queda paral•lel a la riera, fins a una corba que ens quedarà a mà esquerra. Per la forma del camí semblarà que haguem de continuar per aquí, però si mirem els indicadors veurem que el nostre recorregut no serà aquest, sinó que caldrà que ens desviem cap a la dreta per on ens endinsarem cap a dintre al bosc a través d’un camí estret i humit. És recomanable anar amb un bon calçat, ja que en algun punt podem coincidir amb les aigües del torrent. Aquest primer tram de la ruta és molt opac i amb molta vegetació degut a la humitat. Cal anar en compte a no relliscar.
Continuarem caminant i al cap d’una estona arribarem a una esplanada on caldrà que ens desviem cap a la dreta. Cal anar en compte, ja que el camí semblarà que ens faci anar cap a l’esquerra. No ens hem d’equivocar. Nosaltres prendrem el de l’esquerra. A partir d’aquí el camí és bastant pla i la vegetació no és tant abundant. Podrem caminar amb més facilitat que en el primer tram.
Un centenar de metres més endavant, ens trobarem amb el casalot d’El Soler on no caldrà arribar, ja que ens desviarem abans cap a l’esquerra. Travessarem unes pastures mentre el camí anirà agafant pujada. Anirem continuant fins a arribar a una cruïlla de camins on el terra està pavimentat. Un cop aquí, ens dirigirem cap a l’esquerra on veurem que hi ha una petita rampa.
A partir d’aquest moment, el camí no té cap pèrdua. Caldrà anar seguint la pista forestal (que en alguns trams trobarem asfaltada) que ens portarà fins a Tavertet. Al llarg del recorregut anirem trobant senayals de color vermell i blanc que ens ajudaran a guiar-nos. Un cop arribem al Pla del Boixer, ens adonarem que ens anem apropant, cada vegada més, als cingles. Si ensopeguem un dia clar i assolellat, podrem gaudir d’una panoràmica excel•lent i podrem observar, al fons, el Massís del Montseny.
 

Tavertet: un poble amb encant

Un cop passada l’esplanada, caldrà anar baixant fins a arribar a una cruïlla on prendrem el camí de l’esquerra. A partir d’aquí, el camí fins a Tavertet és pràcticament pla. Aviat començarem a veure les cases d’aquesta petita població situada a 869 metres d’alçada i amb una arquitectura rural molt acurada. Hi destaca la seva esglèsia romànica de Sant Cristòfol i el mirador sobre el Cingle de Moltorer, des d’on podrem gaudir d’unes vistes espectaculars de la Vall de Sau i de les Guilleries.

Després de la passejada per Tavertet, ve la tornada. Per tant, per tornar a Rupit, caldrà desfer el que hem fet abans.

Més informació sobre Rupit:

Restaurants

Allotjaments

Agenda

Deixa un comentari