Notice: add_custom_background és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-background', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: add_custom_image_header és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-header', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: El mètode constructor invocat per WP_Widget a Weaver_Widget_Text està desfasat des de la versió 4.3.0! Utilitzeu
__construct()
. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3893 La Creu de Gurb | PurAventura

La Creu de Gurb

La Creu de Gurb, situada a 843 m d’altitud, és un dels miradors naturals més impressionants de la Plana de Vic, a Osona. Tot i que és una excursió de dificultat mitjana, les vistes des del cim valen la pena. T’hi animes?

[vimeo width=”250″ height=”175″]http://www.vimeo.com/23388326[/vimeo]

Com arribar-hi?
Per arribar-hi en cotxe des de Vic cal dirigir-nos en primer lloc a la zona esportiva de la ciutat, i passar per davant del Club Patí Vic i del Club Tennis Vic. Seguint tot recte, i travessant el pont de l’eix transversal, agafarem un trencant a la dreta de camí de carro, que ens portarà a un indicador de les cases de pagès i masies de la zona. Es tracta de la “Caseta del Romeu”, “El Romeu”, “Vilafreser”, “Casanova del Verdaguer” i “El Verdaguer”. Nosaltres prendrem la direcció de la casa de pagès “El Romeu” i al final de la carretera aparcarem el cotxe. Ja serem al peu del turó que la Creu de Gurb corona.

La ruta
Des d’aquest punt, començarem a enfilar-lo. La primera part de la pujada és força exigent i empinada. En aquesta part, el paisatge que hi trobem és sobretot de boscos de pi, combinats amb l’aridesa pròpia de la muntanya. Als marges, també hi podrem distingir mates de ginesta i altra flora típica de la comarca.
 
L’ascensió a la Creu de Gurb és una excursió de dificultat mitjana, que es pot fer en aproximadament 40 minuts a un ritme moderat. La ruta que us proposem des de PurAventura comença als peus del turó.
El primer tram exigent finalitza al peu de la torre elèctrica que haurem vist a baix del turó, i que ens servirà de referència. En acabar la pujada, ens trobarem un pla des d’on podrem començar a endevinar les magnífiques vistes que ens esperen a dalt de tot. També hi veurem un cartell indicatiu en fusta vernissada, que assenyala la direcció de diferents indrets, entre ells la Creu de Gurb. Malgrat que el cartell aconselli anar per la dreta, nosaltres optarem per prendre el sender de l’esquerra. El recorregut és més que intuïtiu, i s’hi pot arribar des de les dues bandes; la qüestió és que sempre anem pujant per arribar a dalt. Aquest segon tram que comença prenent el sender de l’esquerra és d’exigència variable, ja que s’alternen plans amb ombres amb pujades sobtades.

A dalt!
Un cop haguem fet el cim, a dalt hi podrem trobar un gran mapa circular que exerceix de llegenda de tot el que veiem al nostre voltant: muntanyes, pobles, etc. Pel que fa la Creu pròpiament dita, es tracta d’una peça metàl·lica que data de l’any 1900. Aquí caldrà fer-se la foto de rigor i també signar la llibreta que trobarem sota del mapa, resguardat en una caixa de fusta, per tal de deixar constància de l’èxit de l’ascensió. Una vegada haguem complert aquests rituals, només caldrà aturar-se un moment per gaudir de les impressionants vistes de la plana de Vic que ens ofereix aquest petit turó (843 m).

Més informació sobre La Creu de Gurb:

Restaurants

Allotjaments

Agenda

Deixa un comentari