Notice: add_custom_background és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-background', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: add_custom_image_header és obsolet des de la versió 3.4.0! Usa add_theme_support( 'custom-header', $args ) com a substitució. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3830 Notice: El mètode constructor invocat per WP_Widget a Weaver_Widget_Text està desfasat des de la versió 4.3.0! Utilitzeu
__construct()
. in /var/www/vhosts/usr.uvic.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3893 Anella Verda de Vic | PurAventura

Anella Verda de Vic

La ciutat de Vic ha inaugurat un circuit natural que l’envolta completament. Aquest llarg recorregut, d’uns 32 quilòmetres de traçat, es coneix com l’Anella Verda. L’Anella Verda té com a objectiu principal donar a conèixer emplaçaments d’alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural, a més de permetre valorar ambientalment i sòcioculturalment la perifèria de la ciutat i gaudir del terme municipal. El recorregut de l’Anella Verda travessa també les lleres dels rius Gurri i Mèder, que han estat reformades recentment.

[vimeo width=”250″ height=”175″]http://www.vimeo.com/24378701[/vimeo]

Introducció
El recorregut de l’Anella Verda es pot agafar des de quatre punts diferents de la ciutat de Vic, tots ells situats en punts estratègics, i que compten amb una senyalització pròpia consistent en un mapa informatiu. Els punts d’inici de l’Anella Verda són:

-Camí de Malla (Habitatges Montseny)

-Camí antic de Taradell

-Carretera de Roda (Avinguda dels Països Catalans)

-Plaça Mil·lenari (al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra)

La ruta
L’excursió que us proposem des de PurAventura té el seu punt d’inici a la llera del riu Mèder,  en el punt que creua l’Avinguda dels Països Catalans amb la carretera de la Guixa, i ens porta fins al poble de la Guixa. Cal prendre la direcció de la Guixa, tot seguint el camí que voreja la llera del riu. Aquest tram en concret comparteix traçat amb els recorreguts ambientals de la  ciutat i amb el Camí de Sant Jaume a Catalunya.

Es tracta d’un recorregut molt planer, de poca dificultat, que alterna camins de carro envoltats de vegetació i zones on les ombres i el bosc de ribera són els protagonistes. És un recorregut senzill, que es pot fer en bicicleta o a peu, i que no té pèrdua. Simplement es tracta de seguir tot recte fins arribar al poble.

Anar i tornar a peu de la Guixa ens pot portar dues hores a ritme de passeig, i és recomanable fer aquesta ruta durant la primavera, a fi de gaudir dels colors de la natura en aquesta època. Tot i així, la facilitat de la caminada ens permet realitzar-la perfectament al llarg de tot l’any.

Què és l’Anella Verda?
L’Anella Verda recorre el nucli urbà de Vic envoltant-lo circularment, de tal maneraque els traçats que en formen part acaben conformant una gran circumferència ambun total de 32 km dividits en: l’ Anella exterior que conforma 24,1 km que envolten la ciutat i la Creu interior de l’Anella, formada per un traçat de 8,2 Km que travessa denord a sud i d’est a o oest l’interior de l’Anella Verda.

L’Anella Verda connecta el nucli urbà amb el paisatge natural i cultural que l’envolta. És un lloc ideal per practicar esport, passejar o simplement desconnectar de la rutina del dia a dia. L’Anella Verda de Vic té la voluntat de recuperar o posar de relleu elements propis de la comarca d’Osona, com són el patrimoni arquitectònic rural, les fonts o els arbres monumentals. A més, també comparteix traçat amb altres rutes, com ara el camí de Sant Jaume o els Camins del Bisbe i Abat Oliba (GR151).

El patrimoni arquitectònic rural
Pel que fa al patrimoni arquitectònic rural, Masies com el Pujolar, el Franch, Can Fontarnau o Sant Joan del Galí, aproximen a com s’ha viscut a la part central de la plana de Vic. Al mateix temps, ens permeten gaudir de la bellesa d’aquestes construccions que han perdurat durant segles. Igualment passa amb altres tipus de construccions, com per exemple l’antiga església de Sant Martí de Sentfores. L’església amb origen romànic i el seu entorn immediat en ofereix una panoràmica de tot el terme municipal, actuant de mirador de tots els elements que engloba l’Anella Verda.

Fonts i turons testimoni
L’Anella Verda recupera les fonts, un espai on tradicionalment es gaudia de la naturalesa i de la tranquil·litat. Un exemple és la Font de la Talaia, que trobem enmig del recorregut de Vic a la Guixa que us recomanem. Un altre aspecte destacable del recorregut són els boscos i arbres monumentals que travessa, com ara la Pineda del Pujolar o la Roureda del Cantarell.

El traçat de l’Anella Verda tampoc s’oblida dels Turons Testimoni, els responsables de caracteritzar el paisatge de la comarca. Destaquen el turó del Puig de les Guardioles, el turó del Puig dels Jueus i el turó del Castell d’en Planas, entre d’altres. La fauna dels rius i de la resta de municipi també és un element important per gaudir d’aquest entorn natural propi de Vic.

Troba el mapa dels recorreguts aquí.

Paratges de l’Anella Verda

Més informació al dossier de premsa de l’Anella Verda: http://www.mediafire.com/?87cgasiw1ze1kdb

Més informació sobre l’Anella Verda:

Restaurants

Allotjaments

Agenda

Deixa un comentari