Rosquilles

Postre típic espanyol, tradicionalment cuinat per Setmana Santa. L’origen, però, prové de l’Imperi Romà, que el va extendre arreu d’Europa. La rosquilla va donar pas al Donut, a alemanya.

Ingredients (per a unes 30 unitats):

450 grams de farina
200 grams de sucre
1 cullerada petita d’impulsor químic (tipus Royal)
1 ou
100 ml llet
100 ml d’anís sec
100 ml d’oli d’oliva de 0.4º (de gust suau)
Ratlladura de llimona
1/2 cullerada petita de matafaluga (en gra)
Oli de gira-sol per fregir
Sucre

Preparació:

1. En un bol, s’hi barreja l’ou amb la llet, l’oli, la ratlladura de llimona, l’anís sec, la matafaluga i el sucre.

2. Es barreja la farina tamisada amb l’impulsor.

3. Amb les mans, s’afegeix la farina a la mescla anterior, fins aconseguir una pasta densa.

4. Es tallen porcions petites d’uns 30-40 grams cadascuna, es formen petites boletes i, amb els dits, es fa un forat bastant gran al mig.

5. Es fregeixen les rosquilles en una paella amb abundant oli calent fins que agafin un color ben ros.

6. Es deixen refredar al damunt de paper absorbent per eliminar l’oli sobrer i, tot seguit, s’arrebossen amb sucre.