Pastís de poma

Postre anglès que es van inventar els cuiners del rei Ricard II d’Anglaterra l’any 1390. A partir del segle XVI, els anglesos el van importar als Estats Units i es va convertir en un postre molt popular.

Ingredients:

5 pomes golden (les groguetes)
3 iogurts naturals
4 ous
300 grams de sucre
100 grams de farina
1/2 sobret de llevat
1/2 copeta de rom
1 llimona

Preparació:

1. Per començar, batem els ous i hi afegim el sucre, els iogurts, el llevat i el rom, i ho barregem bé.
2. Ratllem una mica de pell de la llimona i també l’afegim a la mescla.
3. Ho barregem tot bé i hi anem tirant la farina tamisada; amb un colador d’aquests de reixeta petita, hi posem la farina i l’anem deixant caure suaument i a poc a poc a la massa mentre la barregem. D’aquesta manera no es fan els típics grumolls.
4. Un cop tenim feta aquesta pasta, aprofitant que ha de reposar un estoneta, pelem les pomes i les tallem a dauets petits. Espremem la llimona i amb aquest suc resultant remullem els dauets de poma perquè no s’oxidin i no es tornin lletjos.
5. Afegim els dauets a la barreja, remenem una mica i ja ho tenim.
6. Ara només ens queda untar el motllo amb mantega perquè no se’ns enganxi el pastís, abocar-hi la barreja amb les pomes i deixar-ho coure al forn uns 3/4 d’hora.

Per fer-vos una idea podeu consultar el següent video: