Pa de pessic

Postre típic dels Països Catalans amb una infinitat de variacions depenent de la regió. Un postre molt lleuger i fàcil d’elaborar.

Ingredients:

3 rovells d’ou
1 ou sencer
50 grams de sucre
Ratlladura de llimona (fineta)
80 grams de farina tamisada
20 grams de farina de blat de moro tamisada (Maizena)
30 grams d’ametlla en pols
3 clares d’ou
80 grams de sucre

Preparació:

1.Batem els 3 rovells d’ou, l’ou sencer, els 50 grams de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedin ben esponjats (han de triplicar el seu volum).

2.A part, batem les clares i incorporant els 80 grams de sucre poc a poc fins que quedin ben esponjades.

3.Barregem lleugerament els rovells batuts a les clares esponjades i, seguidament, incorporem les farines i l’ametlla en pols tamisades molt suaument (en un bol que anirem giravoltant mentre remanem de baix cap a dalt).

4.Dipositem la massa pel pa de pessic dins un motlle d’uns 20 cm de diàmetre (que haurem encamisat prèviament amb mantega i farina) i el coem al forn, prèviament escalfat a 180ºC durant 20 minuts.

5.El deixem reposar (millor si és per l’endemà).

Per fer-vos una idea podeu consultar el següent video: