Mousse de xocolata

Postre d’origen francès amb un alt nivell calòric. El més difícil de la mousse és aconseguir la textura perfecta. La de xocolata és la més típica i reconeguda internacionalment.

Ingredients:

200 grams de xocolata negra
30 grams de mantega
100 ml de llet
3 ous
1/2 litre de nata per muntar

Preparació:

1. En un cassó petit, hi posem la xocolata tallada a trossos, la mantega i la llet. Ho posem a foc baix i anem remenant tota l’estona fins que quedi tot ben desfet.
2. Posem aquesta pasta de xocolata en un bol gran. Separem el rovell d’ou de la clara dels 3 ous i reservem les clares. Afegim els 3 rovells, remenem i ho posem una estona a la nevera fins que quedi espès i no estigui calent.
3. Muntem la crema de llet amb l’ajuda d’un batedor (amb una batedora elèctrica serà més ràpid). Afegim la nata muntada a la pasta i anem barrejant amb un batedor.
4. Finalment, muntem les clares a punt de neu i ho incorporem a la preparació anterior.
5. Repartim la mousse en recipients petits i els deixem unes hores a la nevera.