Llet de maduixa

Un postre fàcil de fer, fresc i dolç, que pot servir perquè els més menuts beguin llet cada dia, un producte molt necessari per al desenvolupament.
Ingredients per a 3 o 4 gots:

1 tassa de maduixes rentades i tallades a trossos
¼ tassa de sucre
½ tassa d’aigua
½ beina de vainilla
4 tasses de llet (es pot fer servir de soja)

Preparació:

1. Poseu les maduixes, el sucre, l’aigua i les llavors de vainilla en un cassó a foc mitjà viu. Coeu-ho tot durant 10 minuts fins que s’espesseixi una mica.

2. Coleu la barreja amb un colador fi; n’obtindreu un xarop d’un color ben viu. Si voleu, guardeu el puré de maduixes que us sobrarà; el podeu utilitzar per farcir creps o per acompanyar algun pastís.

3. Ompliu 4 gots amb llet freda i poseu 2 o 3 cullerades de xarop a cada got. Si us sobra xarop, el podeu guardar a la nevera; així podeu beure llet de maduixa cada dia!