Iogurt de violetes

Postre típic de Madrid, l’elaboració és una mica complexa pels petits, però amb l’ajuda d’un adult en la preparació dels caramels, es pot dur a terme sense problema.

Ingredients:

1 litre de llet entera, i si pot ser de la refrigerada, millor (la que dura en el frigorífic 2 o 3 dies)
1 bric de nata % MG millor
1 iogurt natural
50 grams de sucre
20 caramels de violeta

Preparació:

1. Posem la llet en una olla amb els caramels. Deixem que es dissolguin. Hem de remenar-ho perquè no s’enganxi al fons del recipient. Hi afegim el sucre i la nata i ho retirem del foc.

2. Deixem refredar per accelerar el procés i canviem la llet de recipient quan la retirem del foc. Quan tinguem la llet a uns 40ºC (si no tenim termòmetre, quan veiem que està tèbia), afegim el iogurt i ho barregem i ho deixem refredar.