Crepes

Un altre postre d’origen francès, de la regió de la Bretanya. Històricament, els bretons cuinaven les crepes el dia de la Festa de la Candelària. Poden ser dolces o salades.

Ingredients:

3 Ous
400 ml de llet
250 grams de farina
Una pessigada de sal o de sucre

Preparació:

1. La recepta és per a 14 crepes.
2. Es barregen tots els ingredients (a mà o amb batedora).
3. Es posa una paella al foc o s’endolla la crepera.
4. Quan la paella o la crepera són calentes, s’hi posa unes gotes d’oli o una mica de mantega (per assegurar-nos que les crepes no s’enganxen) i, seguidament, s’hi afegeix la pasta.
5. Es deixa coure uns minuts (un minut per banda, aproximadament).
6. Podem saber que les creps són cuites i es poden girar quan mirant de prop la massa veiem les bombolletes cuites o observant el canvi de color de les crepes.
7. El gruix de les crepes depèn de la densitat de la massa. Si les volem gruixudes, fem la massa més espessa. Si les volem primes, fem la massa més líquida.
8. Quan són fetes, es poden menjar amb dolços (amb mermelada, mel, sucre i canyella, colacao i oli, Nocilla, etc…) o salades (amb foiegras, amb formatge “Philadelfia”, amb formatgets cremosos, amb pernil dolç, etc.).