Brownie

Una recepta tradicional als Estats Units, que va ser descoberta per accident quan un cuiner no va posar llevadura a un pastís de xocolata tradicional i no es va aixecar prou.

Ingredients (per a 6 persones):

150 grams de xocolata de cobertura
100 grams de nous
225 grams de sucre en pols
125 grams de mantega
3 ous
120 grams de farina
30 grams de cacau en pols
1 culleradeta de llevat
1 beina de vainilla

Preparació:

1. Batre els ous i el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum.
2. Fondre al microones la xocolata amb la mantega i barrejar bé fins que quedi homogeni.
3. Afegir aquesta mescla als ous batuts.
4. Incorporar la farina, el llevat i el cacau tamisats.
5. Obrir la beina de vainilla, treure’n les llavors i afegir-ho a la mescla.
6. Finalment, incorporar les nous una mica picades. Abocar-ho dins el motlle untat amb mantega i coure-ho 15 minuts a 180º (sobretot, no el deixeu més temps!!!).
7. Opcional: fer les dues capes com he explicat abans, amb la crema de xocolata entremig (amb la meitat d’ingredients n’hi ha prou).