Joel Joan, president de l’Acadèmia de Cinema en Català, ha anunciat que de moment no es prohibirà l’entrega de premis a menors d’edat en els certàmens on es reconeixen el treball d’actors catalans, per tant, no es seguirà exemple dels Premis Goya, que ja han prohibit l’entrega de premis als talents més petits. El president de l’Acadèmia ha assegurat que seguiran l’estil francès, anglès i americà, ja que són un referent per l’Acadèmia de Cinema en Català. Joel Joan ha dit que abans de prohibir la llei s’ha de fer canvis en l’estructura d’entrega de premis. No ha volgut entrar en polèmiques sobre aquesta nova llei que es va imposant en totes les entregues, però explica que és un tema difícil de parlar-ne i que els menuts també es mereixen el reconeixement. Ha assegurat que l’estat de salut del cinema en català és òptim i ha pronosticat un 2011 ple d’èxits cinematogràfics amb la firma catalana. 

El president de l’Acadèmia ha fet aquestes declaracions a la 3a Festa d’Estiu del Cinema Català, una trobada on s’han reunit professionals catalans dedicats aquest món. En aquest festival s’ha parlat de l’èxit de les pel·lícules i autors catalans a nivell estatal. També s’ha pogut parlar de novetats i de projectes de futur.

Els menors de 16 anys ja no podran optar als Premis Goya, així ho ha decidit l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques a nivell estatal. Els joves no podran accedir a cap de les seves categories. La junta directiva ha optat per aquesta decisió per protegir els interessos del menor, tenint en compte que ser premiat comporta implicacions civils i legals que no es recomanen a menors d’edat.