Tarragona

Fira de Santa Teresa de El Vendrell

La tradicional fira comercial i multisectorial de Santa Teresa presenta la seva diversificada oferta centrada en els sectors de l’automoció, habitatge, alimentació i l’organització bianual de les Jornades Gastronòmiques i la Carpa Moda. Com a propostes de futur presenta el carrer de l’Art i la Mostra Internacional de Cervesa.

La fira es complementa amb activitats lúdiques per als menuts a la Plaça Nova, el concert de gralles a l’Auditori Pau Casals, representacions teatrals, exposicions, exhibicions castelleres, entre d’altres.

357a

Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre a Tortosa

La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre s’organitza a Jesús, un poble que disposa d’un règim administratiu especial, el de Entitat Municipal Descentralitzada, i pertany al municipi de Tortosa.

En els dies que dura la Fira, es poden comprar oli de les terres tarragonines, així com productes de la terra i participar en degustacions. També s’organitza el concurs d’allioli (el guanyador és nomenat mestre de l’allioli i entra a formar part de la Confraria del Morter), una mostra gastronòmica en la qual l’oli és el veritable protagonista.

Com a activitat complementària cal destacar l’organització del concurs de jotes Joan Prades “Joan de Figueretes”, organitzat pel Casal Popular Panxampla, per tal d’estimular la creació de jotes i l’aprenentatge de ser ballades, composades i cantades.

Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova

El 26 d’octubre de 1831, va néixer allò que en el pas del temps ha esdevingut la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, quan feia poc més d’un any, el 3 d’abril de 1830 en què s’havia materialitzat sota el regnat de Ferran VII, la carta de població que acreditava el naixement de la vila de Móra la Nova.

La Fira de Móra la Nova és així una de les més antigues de la demarcació, se celebra anualment a finals d’octubre, és un esdeveniment multisectorial que acull professionals de tota la provincia, i que ofereix, al llarg de tres dies, bones ofertes i les darreres novetats en maquinària agrícola i industrial, ramaderia i agricultura. Hi ha exposicions permanents de bestiar, conferències i jornades monogràfiques que consoliden any rere any la fira que té un pavelló comercial que aplega més d’un centenar d’expositors que ofereixen un ampli ventall de productes i ofertes als quasi trenta mil visitants que passen pel recinte firal en els dies del certamen.

La Fira de Móra la Nova ofereix també un gran parc d’atraccions per a petits i grans, que no té res a veure amb les grans instal.lacions permanents. Dins la vida de les comarques de la província la fira és un punt de referència obligat, és una data que tothom té present i una cita a la que molt poca gent no hi fa cap.

PA260246

Deixa un comentari