Girona

Girona, Temps de Flors (Primavera)

Girona, Temps de Flors és una exposició de flors que se celebra a la ciutat de Girona des del 1954. Va ser en aquell any quan unes dones de la Sección Femenina de la Falange van muntar la primera exposició al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. En aquella primera edició ja hi van participar professionals i persones a qui els agradaven les flors. Des de llavors, cada mes de maig, se celebra durant una setmana aquesta festa primaveral. Girona, Temps de Flors és una exposició de flors que se celebra a la ciutat de Girona des del 1954. Va ser en aquell any quan unes dones de la Sección Femenina de la Falange van muntar la primera exposició al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. En aquella primera edició ja hi van participar professionals i persones a qui els agradaven les flors. Des de llavors, cada mes de maig, se celebra durant una setmana aquesta festa primaveral.

“Girona, Temps de Flors”, un lema encunyat en 1993 pel poeta Josep Tarrés, es va convertir en un itinerari per les places i carrers de la ciutat antiga. El patis i jardins d’alguns habitatges, organismes i museus, així com alguns indrets d’interès que normalment no estan oberts al públic, es poden visitar en un itinerari cada any canviant.

Amb el pas del temps al voltant de l’exposició s’han organitzat un seguit d’activitats artístiques complementàries, exposicions i col·laboracions en els muntatges. Així, actualment les activitats del “Girona, Temps de Flors” són el concurs de flors, el de fotografia i el d’aparadors. A més, des del 1958 es presenta cada edició amb un cartell fet per un artista.

GuíxolsMar de Sant Feliu de Guíxols

Guixolsmar és la teva finestra al mediterrani, una fira on podràs trobar totes les ofertes disponibles per gaudir del mar, vaixells d’ocasió, nous, assegurances, escoles de nàutica i qualsevol cosa relacionada amb el mar, tot això amb les màximes garanties ja que en Guixolsmar trobaràs els millors professionals del sector.Organitzada per l’Associació de Comerciants i Industrials del Port, i amb l’Associació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la Cambra de Comerç de la ciutat, Ports de la Generalitat, el Club Nàutic i la Confraria de Pescadors, els propers dies 1, 2 i 3 de maig se celebra una nova edició de la Fira Guíxolsmar.La novetat d’enguany rau en el canvi d’emplaçament: en comptes de fer-se a l’espai del port, enguany s’opta pels Jardins de Juli Garreta, en un horari de 10 a 19.

Guíxolsmar és un certamen dedicat al vaixell nou i d’ocasió. Sol comptar amb nombroses empreses nàutiques, així com altres organitzacions dedicades al món del submarinisme, escoles nàutiques, complements marins, etc. La Fira ofereix una oportunitat als aficionats i als professionals. Durant els tres dies, amb entrada gratuïta, els visitants podran passejar-se pels diferents estands. Guíxolsmar esdevé una plataforma comercial directa, que permet agilitzar un mercat important d’embarcacions noves i d’ocasió, així com serveis complementaris de la mar.

guixols-mar_PELI-WEB

 Fira de l’Embotit d’Olot

La Fira de l’ embotit compta amb uns de 90 expositors relacionats amb l’embotit i altres productes alimentaris. Esdevé un bon moment per atapeir el rebost de casa.

La Fira es fa al Passeig d’en Blay d’ Olot i compta amb una variada oferta d’activitats: degustacions gratuïtes d’embotit, caminada popular, botifarrada popular, actuacions castelleres i ball del Porc i del Xai”, segons es descriu a la pàgina web.

_Adria_Costa_01_Fira_de_l_Embotit_Olot_2012

Deixa un comentari