Escalivada

FJd2mQos76pBieotSaT8sGg9uUG5HYfdNs4xX3TgA0QL’escalivada és un plat tradicional de la cuina catalana amb pebrots, albergínies, cebes i de vegades patates escalivades i pelades o bacallà salat. L’escalivada es menja sola, com entremès, de vegades acompanyada d’embotits. També pot acompanyar un plat principal de carn, o amanir una coca.

Recepta

Ingredients (per a 4 persones):

– 4 pebrots vermells

– 4 albergínies

– 3 cebes

– 3 tomàquets madurs

– 2 o 3 grans d’all

– 1,5 dl d’oli d’oliva

– Vinagre i sal

Elaboració:

1. Abans de tot, cal dir que l’escalivada tradicionalment es fa sobre brases, però en la nostra recepta l’explicarem com fer-la amb el forn. El procediment per fer-la al foc és molt similar al que seguirem per fer-la al forn.

2. Preescalfem el forn a una temperatura d’uns 220º C aprox. Un cop calent, hi afegim el pebrot vermell, l’albergínia i la ceba. Al cap d’uns 30 minuts, quan la pell de les verdures comenci a estar negre, hi donem la volta i repetim el procés fins que tota la pell de la verdura estigui negra. Retirem primer el pebrot i l’albergínia i hi afegim el tomàquet i la ceba

3. Quan traiem la verdura, l’emboliquen en un drap durant uns 5 minuts. Preferiblement, fóra bo que poguéssim substituir el drap per papers de diari. Després pelem la verdura, extraiem les llavors i rentem les verdures amb aigua freda.

4. Tallem el pebrot, l’albergínia i la ceba a tires (i el tomàquet com es pugui) i ho col·loquem tot en una safata amb alls picats pel damunt, tot recobrint la safata d’oli. Seria bo que l’oli aconseguís recobrir tota la verdura per tal de que aquesta aguantés més temps. Salpebrar-ho al gust i afegir-hi un rajolinet de vinagre.

L’escalivada també es pot acompanyar de carn com, per exemple, xai:

Deixa un comentari