Barcelona

Fira de Santa Llúcia de Barcelona (Nadal)

Actualment, la fira comença a finals de novembre o principis de desembre, amb més de 280 parades disposades per sectors segons els articles venuts ( pessebres i figures, verd, i artesania ) i ubicades davant del Pla de la Seu, a l´Avinguda de la Catedral. Els firaires us oferiran , com des de fa tantes dècades, tots aquells productes que necessiteu per guarnir la vostra llar per les festes nadalenques, i us rebran amb calidesa per tal que visiteu la fira tantes vegades com vulgueu amb la mateixa il·lusió i les ganes en que ells hi són per a vosaltres.

Ara, en canvi, es munten les parades amb estructures de fusta, més ben equipades i resistents, i il.luminades amb llum elèctrica.

Paral.lelament a les parades que venen figures i objectes de suro o articles de guarniment, cada any s´instal.len també les parades dites del verd, on es pot trobar molsa, galzeran, boix grèvol, avets, vesc, escorça de suro,…

Sens dubte, la Fira de Santa Llúcia és una de les tradicions nadalenques més arrelada i antiga de la ciutat de Barcelona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mercat del Ram de Vic (Primavera)

El Mercat del Ram de Vic és una fira que mica a mica va anar superant els propis límits de la ciutat vella de Vic, i ara les diferents activitats s’estenen per tota la capital de Osona. L’activitat més tradicional del Mercat del Ram de Vic, cada any és, i de fet li dóna nom, el mercat de palmes i llorers que se celebra el Dissabte de Rams al matí a la Plaça Major i al carrer Verdaguer, i esdevé el mercat més adient per al Diumenge de Rams. Hi trobarem palmes extraordinàriament decorades i treballades, palmons grans i palmons petits i també no hi falten els llorers que, en molts casos, ja estaran ben florits. Aquesta manifestació tradicional i popular ofereix al Mercat del Ram un aire de frescor, de color i de tradició que cal preservar.

1297844294140_UI_341

Fira de la Castanya de Viladrau

La Fira de la Castanya de Viladrau s’ha convertit en una fira única situada en un entorn privilegiat, el Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera. Una fira on la gastronomia, l’ oci i l’espectacle per a tothom omplen un poble i un paisatge amb la castanya, la tardor i Tots Sants com a protagonistes, on cultura, tradició i activitat comercial es donen la mà.

La Fira de la Castanya de Viladrau neix l’any 1995 amb la finalitat de potenciar el desenvolupament d’una activitat comercial, econòmica, social i mediambientalment sostenible. Una proposta respectuosa i coherent amb el medi ambient, mitjançant la recuperació d’un producte tant nostre i a vegades tan desconegut com és la castanya de Viladrau i del Montseny.

La Càfila del Cavaller d’Espinzella és un acte lúdic de teatre de participació al carrer, en el que cada any el Cavaller d’Espinzella i l’Erola tornen a sortir pels carrers de Viladrau el dissabte de la Fira de la Castanya en el seu intent desesperat per retrobar-se.  Dues comparses, acompanyades del so de la música, conviden als assistents a seguir les comitives, de la donzella Erola i del cavaller – diferenciades pel color del mocador que porten lligat a coll. Tot s’acaba a la Plaça, a la vora del foc i de les castanyes, ballant la dansa Torra-la bé expressament creada per l’ocasió.

576_1320057623_030_Fira_Castanya_Viladrau_2011

Deixa un comentari