Agenda Cultural

MAIG

Festival Mil·lenni a Barcelona. Fins 30/05/2013. 

Cicle de concerts que s’ha consolidat en la ciutat de Barcelona, amb una proposta atractiva i variada que permetrà gaudir a un públic molt divers. La programació, amb una destacada varietat de gèneres musicals, reuneix a artistes de gran prestigi tant a nivell nacional com internacional. Programació

Jornades gastronòmiques de la maduixa de La Vallalta al Maresme. Fins 31/05/2013.

El conreu de la maduixa del Maresme ha modelat el paisatge dels vessants de la serralada litoral de molts municipis de l’Alt Maresme i ha fet que durant molts anys un gran nombre de famílies hagin pogut viure del seu conreu. Els terrenys de sauló amb pendent i un bon drenatge són especialment apropiats per al seu conreu.

29517_cat_ESCALA_554_450

Jornades de la Tonyina a l’Hospitalet de l’Infant. Fins 2/06/2013. 

Durant aquests dies, un total de 13 bars i restaurants prepararan menús amb la tonyina com a ingredient protagonista.

Festes de Primavera de Palafrugell. Fins 19/05/2013.

Durant un cap de setmana, principalment, Palafrugell (Baix Empordà) viu les seves anomenades Festes de Primavera, que van néixer de l’esclat popular l’any 1963 a causa de la prohibició del carnaval.

Fira de Sant Isidre a Cervera. Fins 19/05/2013. 

En la Fira de Sant Isidre es pretén assolir un nou repte tenint com a objectiu impulsar i dinamitzar la prospecció de nous sectors dins l’activitat firal de la nostra ciutat i comarca i implicar la participació de diferents entitats.

Fira de Titellaries Romà Martí a Caldes de Montbuí. Fins 19/05/2013.

La Fira de Titellaires Romà Martí esdevé l’escenari de trobada de companyies vingudes d’arreu del món, des de Catalunya fins a Andalusia i des de França fins a Mèxic. Titellaires de diferents estils oferiran espectacles per a tots els gustos i per a totes les edats durant tres dies d’intensiva diversió.

29838_cat_ESCALA_600_395

Aplec de la Sardana d’Esparreguera. 18/05/2013.

Al llarg de tot el dia, Esparreguera viu un estat de sentiment vers la sardana. Esparreguera, gràcies a la creació de la Secció Sardanista de La Passió des de l’any 1992, ha anat incrementant i consolidant l’activitat sardanista.

Fira Arrels del Vi a Sant Martí d’Empúries. 18/05/2013 – 19/05/2013.

Organitzada per Dominic Abernethy, propietari de “El Celler Petit” de Sant Martí d’Empúries, Arrels del Vi es consolida com l’única fira professional d’aquestes característiques oberta al públic general, on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar vins de la D.O. Empordà d’alta qualitat, molt difícils de trobar en el mercat, en un entorn privilegiat.

Fira de l’Ovella a Vielha. 18/05/2013.

Concurs de l’ovella aranesa i mercat d’artesans a Vielha.

Concurs de cassoles de tros a Juneda. 19/05/2013.

La festa es basa en el concurs de cassoles on els cuiners hi posen tot el saber, tota la cura en la qualitat dels productes però també amb una bona cuïta, amb llenya ben seca. Es complementa amb uns bons balls i com no la sobretaula tranquila, una bona xerrada amb els amics després d’un bon dinar.

 

 

Deixa un comentari