La xocolata

Xocolata a la tassa

Xocolata a la tassa

Els addictes a la xocolata som els que millor sabem el que és la xocolata. Per nosaltres, pot ser gust, plaer, erotisme… Com tot són emocions que són inexplicables amb paraules, volem donar una petita definició de l’aliment.

La xocolata és el resultat de la combinació de grans de cacau, obtinguts de la planta, amb elements com fruites seques, llet o sucre, entre uns altres. A més, és l’aliment fet amb cacau, més conegut pel seu sabor, textura i color.

Coneixeu quan va aparèixer la xocolata, qui la va descobrir, què significa la paraula “xocolata”, on es va instal·lar la primera xocolatera, com s’elabora la xocolata, quants tipus de xocolata hi ha al món… Abans però, us deixem un poema de xocolata que va escriure Miquel Martí i Pol en el seu llibre “Bon profit” al 1987.

.

                                                                                                             Xocolata desfeta                

Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai!, a cremadent.

En xicra o en tassa
prou que ho diu la gent,
mai no n’hi ha massa.

S’hi poden sucar
galetes, melindros,
o bé un tros de pa.

És bona al matí
i quan s’hi berena
té un gustet molt fi.

Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai,! a cremadent

                                                      Miquel Martí i Pol

                 

Deixa un comentari