El xocolata s’acaba

 

El cacau africà ha anat disminuint poc a poc

El cacau africà ha anat disminuint poc a poc

D’aquí 20 anys el xocolata serà tant car com el caviar. Menjar xocolata amb xurros és una cosa que fa molta gent en el nostre país.

Però pot ser que al 2013 només puguin menjar únicament xurros, ja que si tot segueix tal com diuen les pronosticacions de Angus Kennedy d’aquí 20 anys el cacau serà tant car com el caviar. Cada any que passa la quantitat de cacao disminueix però el seu preu puja.

Costa de Marfil i Ghana produeixen quasi bé el 50% de collita mundial d’aquest aliment, el 46% el primer i el 15% el segon. Però progressivament les plantacions s’estan morint. La causa? Els preus tant baixos. Un agricultor guanya 80 cèntims de dòlar al dia i l’hi surt molt més rentable dedicar-se a cultivar un altre tipus de plantes per la producció de biocombustibles.

 veure el contingut complet 

Deixa un comentari