Una catedral a prop del mar

Nom de la ruta: La Catedral del Mar
Localització: Barcelona
Preu:  Adults: 13€
Infantil: 7€
Menors de 7 anys: Gratuït
Temps: 2 hores i 30 minuts
Dificultat: Fàcil
Distancia recorreguda:

Un dels escriptors més reeixits de l’actualitat –Ildefons Falcones– ens proposa un               recorregut per la història de Barcelona a través de la construcció d’un dels edificis més  emblemàtics de la ciutat: La Catedral del Mar.

Església de Santa Maria del Mar - Inici de la ruta.

Església de Santa María del Mar i Consolat del Mar
El recorregut inicia amb la bellíssima Església de Santa María del Mar, construïda entre 1329 i 1385 pels arquitectes Berenguer de Montagut i Ramón Despuig i cap a on van portar pedra després de pedra del Montjuïc els “bastaixos” -com Arnau- que es troben representats en la façana. Després et dirigeixes cap al Consoltat del Mar -que fins a 1994 era un mercat de fruits de mar- i on treballava Arnau Estanyol com a Cònsol del Mar. Avui és un edifici neoclàssic de Barcelona a dos carrers de l’església per la Plaça d’Antonio López.

Carrer Montcada i Plaça de la Llana

Al famós carrer Montcada es trobaven els familiars d’Arnau, i afortunadament, avui pots visitar moltes d’aquestes cases històriques que són part del Museu Picasso. Mereixen especial atenció els patis, i et sentiràs com un personatge d’aquesta novel·la d’Ildefons Falcones. Després, la Plaça de la Plana va rebre a Aledis en la seva volta a Barcelona,allotjant-se en un hostal en aquesta tradicional zona tèxtil. Avui mateix pots trobar al carrer Pou de la Cadena lloc en què es trobava el personatge de la jove.

 Plaça del Rei i Barri Jueu

En aquest tradicional lloc del Barri Gòtic, Arnau es casaria amb Elionor a l’Església de Santa Ana, construïda en 1302, al costat del Palacio. Per la seva banda, Guillem es troba amb l’infant en el Va salar del Tinell, un dels llocs més coneguts de l’edifici. A pocs metres de la Plaça Sant Jaume, trobaràs el Call Jueu o Barri Jueu, on va portar la història d’Arnau al moment d’ajudar als nens de Hasdai Crescas que canviarà completament la seva destinació. En aquesta zona pots veure la Sinagoga i els estrets carrers que van albergar als jueus de Barcelona fins a l’expulsió definitiva al segle XIV.

La catedral de Barcelona

Catedral de Barcelona - Punt final de la ruta.Per finalitzar, trobes la gòtica Catedral de Barcelona, que recorda l’arribada d’Arnau a la ciutat i la seva vida. Un recorregut que no voldràs deixar de fer si has llegit aquesta captivant història d’Ildefons Falcones, que combina la història amb la devoció religiosa, i les passions humanes amb la lluita contra la pesta en l’època de la construcció d’una de les més belles Esglésies d’Europa: La Catedral del Mar.

Si encara no has llegit aquesta novel·la, aquí podràs aconseguir-la.

I si vols més informació sobre el llibre, no deixis de visitar aquesta pàgina.

Deixa un comentari