El mercat del Ram

Esclata la primavera i arriba el Mercat del Ram, una de les fires més esperades i multitudinàries del calendari firal de Vic i de Catalunya. Com és habitual, la lectura del pregó donarà el tret de sortida del Mercat del Ram a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic . Pel que fa a la programació i el contingut del Mercat del Ram s’aposta per la presència de bestiar en viu, que  s’ubica en diferents espais de l’àrea del Sucre. Allà s’hi podrà veure una mostra ovina, porcs i truges amb garrins i llavores i una exposició de vacu de carn. En el sector porcí es reconèixeràn els millors ramaders amb la 30a edició Concurs Català de Canals Porcines.

Lactium és una oferta més dins el Mercat del Ram, un punt de referència professional i comercial del món del formatge i derivats làctics. Es realitzaran tastos de formatge oberts al públic. Experts i amants d’aquest sector donaran consells per aprendre a conèixer els formatges i a combinar-los amb els aliments i vins més adequats. També hi té lloc la segona edició del Fira’t pel Ram, que consisteix amb un conjunt de paradetes al carrer on s’hi realitzaran una sèrie d’activitats promogudes per l’Unió de Comerciants del Remei Estadi (UCRE). Aquest esdeveniment estarà ubicat a la plaça Josep Terradellas. La resta de mostres i exhibicions estan ubicades a la zona del Sucre, al carrer Mossèn Josep Gudiol, a l’avinguda dels Països Catalans, la rambla del Passeig i la rambla del Carme i la zona esportiva municipal.

Les mostres d’energies renovables, jardineria i horticultura, les Jornades Tècniques Ramaderes –centrades en el medi ambient i l’agricultura ecològica–, activitats agropecuàries dedicades als més petits, el mercat de palmes i llorers, són altres activitats del Mercat del Ram.

Post Tagged with