La plaça de Sant Felip Neri

Hem triat aquest lloc com a primer post donat a la seva importància històrica que té per a la ciutat. L’església situada a aquesta plaça és la que li dóna nom.

La plaça Sant Felip Neri té un encant turístic donat per la seva situació, al bell mig del barri gòtic i el seu partit encant. És una plaça tota de pedra amb una font al mig.

En aquesta plaça s’hi troba un hotel i dues cases antigues que pertanyien al gremi dels calderers, el qual dóna nom al carrer que desemboca a Sant Felip Neri, i també la casa del gremi dels Sabaters.

Aquesta plaça té un paper important a nivell històric. El 30 de gener de 1938 durant la Guerra  Civil Espanyola el bàndol nacional va llençar una bomba que va explotar a la plaça i va fer que la paret principal de l’església quedés malmesa.

A més les cases de la mateixa plaça van quedar destruïdes i van haver de ser reconstruïdes anys més tard per Adolf Florensa i Ferrer.

Aquesta plaça apareix a la pel·lícula Perfum, tot i que amb alguns canvis. La qual cosa fa difícil reconèixer-la a primera vista.

Deixa un comentari